Yin Yoga
Yin yoga is een diepe, meditatieve en reflecterende yogavorm waarin asana’s (houdingen) voor een langere periode (3-5 minuten) worden gehouden.
Voor uitgebreide informatie en tarieven,
kunt u hieronder verder lezen.

Yin Yoga

In tegenstelling tot een dynamische yang-oefening die door herhaling op de spieren werkt, werkt Yin op de diepe lagen van het lichaam zoals de fascia, bindweefsels, gewrichten en botten. Yin is een diepgaande genezende en herstellende yogavorm met veel fysieke, emotionele en energieke effecten. Tijdens uitdagende periodes in ons leven kunnen onze emoties ons lichaam van energie uitputten. De Yin houdingen helpen deze energieën te herstellen voor ons algemeen welzijn. Yin yoga geeft kracht en moed die nodig zijn om houdingen en verantwoordelijkheden aan te kunnen gaan. Door middel van een Yin-oefening, geven we onszelf de ruimte en tijd om te ontdekken en te voelen wie we werkelijk zijn.

Transformatie door Yin yoga:

Flexibiliteit wordt verhoogd.
Het oefenen van Yin yoga geeft u meer bewegingsvrijheid en verhoogde flexibiliteit. Uw lichaam zal langer, lichter en losser voelen door het langdurige strekken. Fascia is een doorlopend weefsel dat in en rondom onze organen, spieren, zenuwen en lymfeklieren zit. Om de juiste flexibiliteit te krijgen, is het absoluut noodzakelijk dat we het fascia uitstrekken.

Zelfregulerende genezing wordt bevorderd.
Een Yin-oefening helpt het para-sympathische zenuwstelsel te activeren, waardoor ons lichaam kan rusten en verteren, zodat het herstellend vermogen kan beginnen. Bloed, voedingsstoffen en energie kunnen vrijer vloeien naar ons spijsverterings-, endocriene en lymfesysteem en naar onze voortplantingsorganen. Dit kan ertoe bijdragen dat ons lichaam terugkomt naar een harmonieuze toestand.

Spanning en stress worden verlicht.
Bij Yin Yoga verdiepen we de adem en het verlengen we ons fascia in de houding. Dit kan bijdragen tot het verminderen van stress en rust terug te brengen in het lichaam. Door bewust te zijn van emoties in het lichaam en er naar te kijken zonder er iets van te vinden of er iets aan te veranderen creëren we de mogelijkheid om meer aanwezig te zijn in ons lichaam en om dingen los te kunnen laten.

Hart wordt geopend en Chi is niet geblokkeerd.
Traditionele Chinese Geneeskunde beschrijft emoties (energie in beweging) als niet goed of slecht, maar gewoon een energie-uiting. Ons fysieke lichaam onthoudt de plaatsen waar we trauma en verlies hebben gehad, zelfs als we denken dat we het hebben losgelaten en verder zijn gaan. De stimulatie en ontspanning van deze diepere huidlagen door een Yin-oefening stimuleert de Chi / Qi (aka life force energy of prana) om vrijer te stromen. Door ons lichaam te laten openen, kunnen onze geest en hart ook worden geopend.

Energetische toxinen worden vrijgegeven.
Immateriële toxines komen in de vorm van emoties – woede, stress, zorgen, verdriet en zelfs extreme opwinding. Volgens de traditionele Chinese Geneeskunde worden elk van deze emoties verwerkt door een specifiek orgaan. Bijvoorbeeld, verdriet is geassocieerd met de longen, angst wordt gevonden in de nieren en stress in de lever. Deze emoties zijn even giftig voor de algemene gezonde werking van ons systeem. Wanneer energie gemakkelijk door de meridianen (de verschillende kanalen van het lichaam) kan vloeien, kan de gezondheid van het lichaam, immuniteit en emotioneel evenwicht worden bereikt.

Yoga takes you into the present moment, the only place where life exists.

~ Patanjali

Reserveer vandaag nog voor een proefles