Barbara Kaalen

Namasté!

Ik ben Barbara Kaalen,
yoga docente, hippie, creatief ontwerpster/styliste, gek op reizen, nieuwe mensen ontmoeten, koken, dansen & gelukkige levenspartner van Patrick, moeder van 2 dochters en een (stief)zoon.

Voor mijn moederschap reisde ik veel door Zuid-Amerika en India.

De voorliefde voor vrijheid en spiritualiteit (bewustzijn) groeide met de dag en is tot op heden een bron van inspiratie in
mijn leven.

Vanaf mijn jeugd heb ik veel geturnd en gedanst. Gezond bezig zijn en bewegen met je lichaam vind ik erg belangrijk. Mijn moeder leerde mij al op jonge leeftijd mediteren, iets waar ik nu nog de vruchten van pluk. Door mijn achtergrond als schoonheidsspecialiste en masseuse dank ik mijn kennis van het menselijk lichaam.

Mijn eerste fysieke ervaring met yoga was in 2004 tijdens mijn zwangerschap. Samen met Patrick volgden wij de yogalessen
in Bilthoven. Wij deden met name veel concentratie/balanshoudingen en ademhalingsoefeningen wat voor een groot deel
op vertrouwen aankwam.

Yoga voelde als vertrouwd, het leek een beetje op acrobatiek en dansen en toch ook weer niet.

Het gaf mij een heerlijk gevoel van ruimte in mijn lijf en het leek zelfs of dat ik wat langer werd. Niet alleen het fysieke deel van yoga maar ook het bewustzijn gedeelte boeide mij. Iets wat ik ook graag door wilde geven aan mijn kinderen.
Sindsdien ben ik mijzelf steeds meer gaan verdiepen in Yoga en heb in januari 2014 mijn Internationale Hatha Yoga docenten opleiding (volgens de leer van Swami Sivananda) in India afgerond. Al snel volgde er meerdere opleidingen en certificeerde ik in 2015 in Aerial Yoga met als specificatie Kids Aerial Yoga. In 2016 ontving ik zowel voor de Yin Yoga als voor de Ashtanga Yoga de 2e & 3e 200-uur certificaten van Yoga Alliance.
Ik vind het heerlijk om mijzelf te blijven vernieuwen door middel van bijscholing in o.a. verschillende yoga-stylen, mindfulness, voeding en anatomie.

Yoga is een perfecte combinatie tussen fysieke inspanning en geestelijke ontspanning. Met behulp van de ademhaling kan je deze twee prachtig met elkaar verbinden en ontstaat er harmonie en balans tussen lichaam en geest. Yoga gaat niet om presteren maar om bewust met jezelf bezig te zijn, ieder op zijn eigen niveau. Yoga daagt je op meerdere manieren uit en leert
je gedisciplineerd te zijn in het dagelijks leven.
Elke dag is een nieuwe dag om angsten te overwinnen en slechte gewoontes af te leren, tegelijkertijd opent yoga vele deuren en geeft het je de mogelijkheid om te groeien. Als docent probeer ik mijn leerlingen hierin te inspireren.

Yoga is voor mij een reis waarin je steeds weer opzoek bent naar een betere versie van jezelf.

Even the greatest was once a beginner. Don’t be afraid to take that first step.

~Muhammad Ali