Aerial Yoga
Een doek,
je lichaam &
de zwaartekracht…
Meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga.

Een nieuwe trend, overgevlogen uit Amerika.
Letterlijk …want met Aerial Yoga / Hangmat Yoga wordt je fysiek uitgedaagd terwijl je zweeft in de lucht.

Bij Aerial Yoga vind je de juiste combinatie van kracht, flexibiliteit ( zowel fysiek als mentaal ), balans en plezier. De les word afgesloten met een heerlijke Thaise Massage in het doek!

Voor uitgebreide informatie en tarieven, kunt u hieronder verder lezen.

Aerial Yoga

Kracht
In Aerial Yoga bouw je zowel aan innerlijke kracht (mentaal), als aan spierkracht (fysiek). Door middel van de doek speel je met de zwaartekracht die in passieve houdingen heel ontspannend kan werken en in andere houdingen juist een grote fysieke uitdaging kan zijn.

Souplesse
Soepel zijn zit niet alleen in je spieren, want zonder een flexibele geest, geven je spieren ook niet mee. Hier train je dus eigenlijk ook je geest om flexibel te zijn. Door niet enkel het doel achterna te rennen, maar bewust te zijn van de weg ernaartoe.
Het verruimen van je blik, verruimt je geest, het lichaam ontspant en als gevolg daarvan geven je spieren mee. We werken aan fysieke flexibiliteit door de spieren tegelijkertijd of afwisselend aan te spannen en te verlengen.

Balans
Het vinden van balans in iedere houding, maakt je zowel fysiek als mentaal sterker.
Fysiek letterlijk doordat de doek van je vraagt al je spieren te gebruiken om in de houding te blijven. Mentaal door je focus en wilskracht om in de houding te blijven. Je hebt dan geen tijd meer om je zorgen te maken over alledaagse problemen. Je neemt er even afstand van door je gedachten te verzetten en thuis te komen in je eigen lijf.
Je gaat ontspannen, met nieuwe kracht en energie de deur weer uit!

Ontspanning
De doek kan bij stress die zich vastzet in de rug een therapeutische werking hebben. Ondersteboven hangend doet de zwaartekracht het werk, de druk in de wervelkolom vermindert. Daardoor kunnen de omliggende spieren weer ontspannen.
Zo ontspannen ook bijvoorbeeld de liezen bij heup openers. Aan het eind van de les kan je als toetje lekker wegzinken in je eigen hangmat. Daar kom je even helemaal tot jezelf.

Plezier
Het spelelement maakt de Aerial Yoga zo leuk en uitdagend.
Door het kind in jezelf wakker te houden, wordt alles lichter en makkelijker. Zonder angst, loslaten, zweven, schommelen en ondersteboven hangen.
Heel gezond voor verse bloedtoevoer naar de hersenen.

Love, friendship, laughter…Some of the best things in life really are free.
~ Bob Marley

Reserveer vandaag nog voor een proefles